Tävlingar för hundar

Att tävla med hundar har under århundraden varit en populär sport. Långt bak i tiden var det vanligt att bussa ihop två hundar eller andra djur för att se vem som vann. Åskådarna satsade på vem som skulle segra i kampen och det var upptakten till våra tiders betting. Uppvisningstävlingar och hundkapplöpningar är föremål för satsningar på odds även i modena tider även om de vidriga slagsmålen som tävling har upphört, i vart fall officiellt och om det sker utövas det på obskyra platser, tack och lov. Men att spela på show eller löpningar med vinsnabba hundar är idag en vanlig sport och spelobjekt. 

Tävlingar för hundar

Spela modernt online

 Förr i tiden var det bookmakers som i små bås tog emot insatser, den första dokumenterat kände bookmakern var Harry Ogden som slog upp sin kiosk runt sekelskiftet in i 1800- talet. I våra moderna tider på svenska tävlingar bettar man mer ordnat och framförallt på nätet där en stor del av spelarnas insatser läggs. Det är de största spelbolagen som sätter upp odds, främst för greyhound, Vi kan spela på hundar hos exempelvis:

  • Unibet
  • Bethard
  • Oddsautomaten

Dessutom kan man hos de flesta spelbolag erhålla en insättningsbonus på upp till 1 000 kr eller mer. Alla dessa är insättningsbonus vilket är legio inom branschen och till synes är runt tusenlappen ä de erbjudanden som ges. Det innebär att du får en extra spelkassa vilket ökar vinstchanserna. Observera dock att spel med bonus har olika krav på minsta odds och ett omsättningskrav. 

Hundsport växer

I Sverige har hundkapplöpning förekommit sedan femtiotalet. från en ganska undanskymd tillvaro har sporten ökat både i popularitet och omfattning. Störst är greyhoundsport på Storbritannien och Irland där det avhålls uppemot hundra lopp vissa dagar. Man kan satsa på vinnare precis som för trav och galopp, på ettan och tvåan i ett lopp, eller de tre första. Antingen i ordning eller utan inbördes placering. Tävlingarna är mycket snabba och allt går fort, spänningen med loppen får ett antiklimax när hundarna jagar den uppstoppade haren och går i mål. Ännu är inte sporten så omfattande så den intresserade kan snabbt sätta sig in i förutsättningarna. Men precis som i många tips och lotterier är turen en avgörande faktor. Så visst kan man satsa odds på greyhound med ett så kallat sömmersketips, låta slumpen avgöra. I varje lopp är det 6 hundar som startar och längden på loppet kan variera, avståndet från start till mål anges för varje lopp. Man kan även kolla in ”lathunden”, specifikationer som anger hundarnas placeringar i tidigare lopp. Vanligen sätts aktuella odds på förmiddagen inför kvällens tävlingar. Studera dem och bli en vinnare du med!